Urządzenia i Akcesoria
Stir fried prawns with dragon well tea (Longjing tea prawns)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
4 portion
Składniki
-
raw prawns, peeled and cleaned500 g
-
sugar1 tsp
-
rice wine (Shaoxing Hua Tiao)2 tsp
-
vegetable oil20 g
-
dried longjing tea leaves1 tsp
-
hot water50 g
-
salt½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
24 g
Kalorie
724 kJ /
173 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Our Favourites
28 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Sesame Crème
10 min
Hakka Yam Abacus
20 min
Pork Belly In Shrimp Paste
55 min
Sweet and Sour Pork Ribs
45 min
Vinegar Pork Knuckle
3 godz. 15 min
Hot and sour soup
20 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 godz. 5 min
Yam Rice
45 min
Salted Chicken
5 godz. 10 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2 godz. 25 min
Lemon Chicken
25 min