Wersje kompatybilne
Three Course Meal (Multigrain Rice, Cod And Kai Lan)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Steamed cod fish
- 1 cod fillets (approx. 200 g)
- 10 g fresh ginger, cut in thin slices
- 2 sprigs spring onions, cut in 4 cm pieces
- 1 tsp toasted sesame oil
- 1 tsp light soy sauce
- 1 tbsp glutinous rice wine (opcjonalnie)
Rice and kai lan
- 1070 g water
- 300 g white Jasmine rice, rinsed
- 30 g multigrain rice, rinsed
- 200 g baby kai lan, rinsed
- 2 tbsp light soy sauce
- 1 tsp toasted sesame oil
- ½ tsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao) (opcjonalnie)
- ½ tsp chicken stock powder, homemade or store-bought
- 3 tbsp hot water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4140 kJ / 989 kcal
- Białko
- 73 g
- Węglowodany
- 137 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1042 mg
Alternatywne przepisy
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 godz. 25 min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 godz. 25 min
Stir Fried Whole Fish
20 dk
Hakka Rice Wine Chicken
1 godz. 25 min
Tom Yam Mee Hoon
30min
Mapo Tofu
35 Min
Bamia (Okra Lamb Stew)
1h 50min
Braised Chicken with Mushroom
1 godz. 30 min
Cantonese Steamed Fish
40 Min
Collagen Soup Broth
8 godz. 25 min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1ωρ. 5 λεπτ.
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15 dk