![Salted Vegetables Duck Soup Salted Vegetables Duck Soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/da5e325e-13d1-4c50-bd32-9f9c79a12616/Derivates/99557c96-7ace-4624-83c5-e967e0c00c33.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g duck, with skin and bone, cut in pieces (4-5 cm)
- 6 slices fresh ginger
- 50 g salted vegetables (hum choi), rinsed, soaked for 30 minutes, cut in pieces (2 cm)
- 300 g tomatoes, cut in wedges
- 3 sour plums in brine, drained, pits removed
- 800 g water
- ½ tsp salt, adjust to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 954 kJ / 228 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 86 mg
Alternatywne przepisy
Braised pork belly
55 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Braised Duck With Sour Plum Sauce
2 godz. 35 min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50 min
Vinegar Pork Knuckle
3h 15min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2 godz. 5 min
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30 min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2h 25min
Nyonya Fish Maw Soup
1 Std. 10 Min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1 Std. 50 Min
Rice Wine Chicken
30 min