
Urządzenia i Akcesoria
Suflety pomarańczowo-czekoladowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek20 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki60 g
-
jajka2
-
mleka110 g
-
skrobi kukurydzianej10 g
-
kakao10 g
-
skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek, startej1 łyżka
-
likieru pomarańczowego, np. Cointreau®20 g
-
cukru60 g
-
cukier puder do oprószenia
-
maliny, świeże do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
526.3 kcal /
2201.9 kJ
Białko
11.8 g
Tłuszcz
28.2 g
Węglowodany
54.4 g
Błonnik
5.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KOLACJA DLA BLISKICH
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Fondant czekoladowy w kokilkach
35 min
Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 10 min
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45 min
Fondant czekoladowy
50 min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Tiramisu
5 godz. 20 min
Pomarańczowy krem angielski
2 godz. 30 min
Mini ciasta czekoladowe z Varomy
1 godz.
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min