
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód z ciastek
-
80
g ciastek korzennych przełamanych na pół
lub 80 g ciastek maślanych przełamanych na pół - 15 g masła miękkiego
Krem cytrynowy (lemon curd)
- 100 g cukru
- 10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
- 100 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 70 g masła pokrojonego na kawałki
- 2 jajka
- 2 żółtka
Beza szwajcarska
- 2 białka
- 80 g cukru
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 310 kcal / 1297 kJ
- Białko
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Sód
- 106.4 mg