Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską

Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską

3.6 118 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji

Składniki

Spód z ciastek
  • ciastek korzennych przełamanych na pół
    80 g
    80 g ciastek maślanych, przełamanych na pół
  • masła miękkiego
    15 g
Krem cytrynowy (lemon curd)
  • cukru
    100 g
  • skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
    10 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    100 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    70 g
  • jajka
    2
  • żółtka
    2
Beza szwajcarska
  • białka
    2
  • cukru
    80 g
  • soli
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 310 kcal / 1297 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 16.4 g
Węglowodany 38.1 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Sód 106.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...