
Urządzenia i Akcesoria
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Spód z ciastek
-
ciastek korzennych przełamanych na pół80 g
-
masła miękkiego15 g
Krem cytrynowy (lemon curd)
-
cukru100 g
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)10 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego100 g
-
masła pokrojonego na kawałki70 g
-
jajka2
-
żółtka2
Beza szwajcarska
-
białka2
-
cukru80 g
-
soli1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
310 kcal /
1297 kJ
Białko
4.5 g
Tłuszcz
16.4 g
Węglowodany
38.1 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Sód
106.4 mg