
Urządzenia i Akcesoria
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Spód z ciastek
-
ciastek korzennych przełamanych na pół80 g
-
masła miękkiego15 g
Krem cytrynowy (lemon curd)
-
cukru100 g
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)10 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego100 g
-
masła pokrojonego na kawałki70 g
-
jajka2
-
żółtka2
Beza szwajcarska
-
białka2
-
cukru80 g
-
soli1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
310 kcal /
1297 kJ
Białko
4.5 g
Tłuszcz
16.4 g
Węglowodany
38.1 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Sód
106.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Czekoladowe słoiczki
40 min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4 godz. 10 min
Pomarańczowe verrines
3 godz. 40 min
Deser limonkowo-imbirowy
8 godz. 30 min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 godz. 30 min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 godz. 35 min
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3 godz. 50 min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 min
Krem pomarańczowy
35 min
Sos waniliowy
10 min