Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
TM6 TM5

Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską

3.6 (105 ocen)

Składniki

Spód z ciastek

  • 80 g ciastek korzennych, przełamanych na pół
    lub 80 g ciastek maślanych, przełamanych na pół
  • 15 g masła, miękkiego

Krem cytrynowy (lemon curd)

  • 100 g cukru
  • 10 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
  • 100 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 70 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 2 jajka
  • 2 żółtka

Beza szwajcarska

  • 2 białka
  • 80 g cukru
  • 1 szczypta soli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1297 kJ / 310 kcal
Białko
4.5 g
Węglowodany
38.1 g
Tłuszcz
16.4 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Błonnik
0.4 g
Sód
106.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy