Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód z ciastek
-
80
g ciastek korzennych, przełamanych na pół
lub 80 g ciastek maślanych, przełamanych na pół - 15 g masła, miękkiego
Krem cytrynowy (lemon curd)
- 100 g cukru
- 10 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
- 100 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 70 g masła, pokrojonego na kawałki
- 2 jajka
- 2 żółtka
Beza szwajcarska
- 2 białka
- 80 g cukru
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1297 kJ / 310 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 106.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Serniczki w słoikach
4h
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4 godz. 10 min
Mango Fool
15min
Truskawkowy deser warstwowy
2h
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 min
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1h 10 min
Panna cotta
3h 15min
Biało-czerwony deser
7 Std.
Serniczki Oreo®
3h 30min
Mus z białej czekolady
1 godz.
Deser bananowy
15min