Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g masła, plus dodatkowa ilość do posmarowania foremek
- 2 jajka
- 10 g likieru wiśniowego
- 50 g cukru
-
100
g czekolady miętowej, pokrojonej na kawałki
lub 100 g czekoladek miętowych, np. After Eight®, pokrojonych na kawałki - 40 g mąki pszennej
- ½ łyżki ziaren pieprzu czerwonego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1401.7 kJ / 335 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37.6 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 35.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Babeczki z płynnym karmelem
25 min
Szarlotka w kokilkach
1 Std.
Tarta czekoladowa
1h 50min
Czekoladowe słoiczki
40 min
Deser czekoladowy z biszkoptami
6h 20min
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45 min
Płynące ciastka czekoladowe z herbatą matcha (lava cakes)
2h
Kawowy crème brûlée
2 Std. 45 Min
Deser z solonym karmelem
1 Std.
Fondant czekoladowy
35 min
Czekoladowe affogato
10 min
Suflety pomarańczowo-czekoladowe
45 min