Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem
TM6 TM5

Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem

3.4 (15 ocen)

Składniki

  • 50 g masła, plus dodatkowa ilość do posmarowania foremek
  • 2 jajka
  • 10 g likieru wiśniowego
  • 50 g cukru
  • 100 g czekolady miętowej, pokrojonej na kawałki
    lub 100 g czekoladek miętowych, np. After Eight®, pokrojonych na kawałki
  • 40 g mąki pszennej
  • ½ łyżki ziaren pieprzu czerwonego, plus dodatkowa ilość do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1401.7 kJ / 335 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
37.6 g
Tłuszcz
19.8 g
Tłuszcz nasycony
11.6 g
Błonnik
2 g
Sód
35.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy