Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g masła, plus dodatkowa ilość do posmarowania foremek
- 2 jajka
- 10 g likieru wiśniowego
- 50 g cukru
-
100
g czekolady miętowej, pokrojonej na kawałki
lub 100 g czekoladek miętowych, np. After Eight®, pokrojonych na kawałki - 40 g mąki pszennej
- ½ łyżki ziaren pieprzu czerwonego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1401.7 kJ / 335 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37.6 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 35.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondant czekoladowy
35 min
Mini ciasta czekoladowe z Varomy
1h
Szarlotka w kokilkach
1h
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45 Min
Deser z solonym karmelem
1h
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2 Std.
Kawowy crème brûlée
2h 45min
Bombardino
15 Min
Deser kremowy z amaretti i grappą
35 min
Korzenny crème brulée
3h 30min
Czekoladowe słoiczki
40min
Płynące ciasto czekoladowe z wędzonym twarogiem
30 Min