Urządzenia i Akcesoria
Deser z płynną białą czekoladą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
4 porcje
Składniki
Krem z białej czekolady
-
90 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
70 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Ciasto czekoladowe
-
110 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
65 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia foremek
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
3 jajka
-
65 g cukru
-
1 szczypta chili, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
81.2 mg
Białko
9.6 g
Kalorie
2914.5 kJ /
696.6 kcal
Tłuszcz
49.9 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
29.7 g
Węglowodany
54.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ATELIER CZEKOLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser z solonym karmelem
1 godz.
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45 min
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min
Babeczki z płynnym karmelem
25 min
Deser kremowy z amaretti i grappą
35 min
Granita w cytrynie
5 godz. 25 min
Truskawki w mlecznej masie i czekoladzie
1 godz. 50 min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2 godz.
Suflety orzechowe
1 godz. 30 min
Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem
35 min
Gorąca czekolada z ciastkami amaretti
20 min
Fondant czekoladowy w kokilkach
35 min