
Urządzenia i Akcesoria
Deser z płynną białą czekoladą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
4 porcje
Składniki
Krem z białej czekolady
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki90 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu70 g
Ciasto czekoladowe
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek110 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia foremek65 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki100 g
-
jajka3
-
cukru65 g
-
chili, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
696.6 kcal /
2914.5 kJ
Białko
9.6 g
Tłuszcz
49.9 g
Węglowodany
54.2 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
29.7 g
Sód
81.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ATELIER CZEKOLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Deser z solonym karmelem
1 godz.
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45 min
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min
Fondant czekoladowy
50 min
Czekoladowe słoiczki
40 min
Babeczki z płynnym karmelem
25 min
Mus czekoladowy
3 godz. 20 min
Deser kremowy z amaretti i grappą
35 min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2 godz.
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Czekoladowe affogato
10 min
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min