Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Krem z białej czekolady
- 90 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 70 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Ciasto czekoladowe
- 110 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
- 65 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia foremek
- 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 3 jajka
- 65 g cukru
- 1 szczypta chili, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2914.5 kJ / 696.6 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 54.2 g
- Tłuszcz
- 49.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.7 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 81.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Deser z solonym karmelem
1 Std.
Deser czekoladowy z biszkoptami
6h 20min
Fondant czekoladowy
50min
Czekoladowe słoiczki
40 Min
Babeczki z płynnym karmelem
25 Min
Karmelowe fondant
15 Min
Pływające wyspy
45 Min
Fondant czekoladowy
35 Min
Crémeux czekoladowe
3h 15min
Koktajl mleczny z brownie
45 Min
Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem
35 Min
Fondue czekoladowe z owocami i orzechową posypką
20 Min