Herzhafter Käsekuchen mit Auberginen und Tomaten

Herzhafter Käsekuchen mit Auberginen und Tomaten

4.3 127 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
8 Stücke

Składniki

  • Auberginen (700 g), in Scheiben (1 cm)
    2 - 3
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    60 g
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer und mehr zum Würzen
    1 Prise
  • Paniermehl zum Ausstreuen
  • Feta in Stücken
    200 g
  • Frischkäse
    100 g
  • Eier
    3
  • Sahne
    50 g
  • Cherry-Tomaten halbiert
    150 g
  • Oregano abgezupft
    10 g
  • Sesam
    1 TL
  • Schwarzkümmel-Samen
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 270 kcal / 1128 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...