
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 110 g Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Mandeln
- 60 g Walnüsse, halbiert
- 20 g Sonnenblumenkerne
- 1 TL Salz
- 2 Eier
- 30 g Milch
Spargel
- 500 g Wasser
- 500 g Spargel, weiß geschält, in Stücken (5 cm)
- 400 g Spargel, grün unteres Drittel geschält, in Stücken (5 cm)
Belag und Fertigstellung
-
50
g Bärlauchblätter, frisch halbiert
lub 20 g glatte Petersilie abgezupft - 80 g Parmesan in Stücken
- 4 Eier
- 200 g körniger Frischkäse
- 200 g Crème légère
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 436 kcal / 1823 kJ
- Białko
- 19 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Węglowodany
- 7 g
- Błonnik
- 3.7 g