Rote-Bete-Brokkoli-Quiche

Rote-Bete-Brokkoli-Quiche

3.9 82 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 Portionen

Składniki

  • Öl und etwas mehr zum Einfetten
    10 g
  • Weizentortilla (Ø 26 cm)
    1
  • Brokkoliröschen
    150 g
  • rote Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Salbei abgezupft
    1 Stängel
  • Weißweinessig
    20 g
  • Rote Bete, gekocht in Würfeln (1 cm)
    100 g
  • geriebene Zitronenschale
    1 TL
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Oliven, grün, entsteint in Ringen
    30 g
  • Eier
    2
  • Ziegenfrischkäse (z. B. Chavroux)
    150 g
  • fettarme Milch
    2 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 19 g
Kalorie 1684 kJ / 402 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 4.6 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...