Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g brown onion, cut into halves, then cut into thin slices (5 mm)
- 40 g vegetable oil
- 200 g beef rump steak, cut into strips (4-5 cm)
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 40 g caper berries, drained and cut into halves (optional)
- 120 g cherry tomatoes, cut into halves
- 70 g rocket
- 1 avocado (ripe), flesh only, cut into cubes (1 cm)
- 30 g walnuts
- 20 g lime juice
- 10 g honey
- ¾ tsp salt, plus extra to taste
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- Wartości odżywcze
- na 2 portions
- Kalorie
- 5056 kJ / 1203.8 kcal
- Białko
- 52.9 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 101.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.6 g
- Błonnik
- 13.9 g
- Sód
- 2288 mg
Alternatywne przepisy
Salmon with fennel and apple salad
1h 20min
Seared Steak Rocket Salad
35min
Salmon with lemon hollandaise, asparagus and rice
45 min
Beef fajitas
30min
Seared Steak Rocket Salad
35min
Lamb ragù with watercress and mint pesto (TM6, Mark Southon)
4u. 35min
Red pesto chicken salad
35min
Black rice bowl with chicken and mushroom (gut health)
40min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25min
Sticky chicken
24 godz. 35 min
Chicken teriyaki
20min
Beef and mushroom stroganoff
40min