Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1040 g water
- 1 - 2 crayfish tails, uncooked (approx. 250 g with shell)
- ice cubes
- cold water
- 1 tsp gelatine powder
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 120 g cream cheese
- 120 g sour cream
- 2 tsp lemon juice
- Tabasco® sauce, to taste
- sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 570 kJ / 136.2 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 143.2 mg
Alternatywne przepisy
Champagne poached chicken terrine
1j 30 menit
Sticky pork ribs with cheesy coleslaw (Thermomix®️ Cutter, TM6)
26 Std. 15 Min
Lime and ginger dressing
30 min
Beef stock paste
3sa
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2 Std. 50 Min
Lynette MacDonald's Bacon and three cheese gougères
1j 30 menit
Plum sauce
55 Min
Retro prawn cocktail
20 min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55 Min
Salt-free vegetable stock paste (Diabetes)
55 Min
Ginger beer and sesame dipping sauce (for dumplings)
10 min
Rachel Shanks's Roast beef with Yorkshires and gravy (TM6)
3h 15min