![Crayfish pâté Crayfish pâté](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4ef84ea3e5428c31851a676afb2b5a43/Derivates/5a2749d105bead9f9159123fd99327c396508fa3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1040 g water
- 1 - 2 crayfish tails, uncooked (approx. 250 g with shell)
- ice cubes
- cold water
- 1 tsp gelatine powder
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 120 g cream cheese
- 120 g sour cream
- 2 tsp lemon juice
- Tabasco® sauce, to taste
- sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 570 kJ / 136.2 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 143.2 mg
Alternatywne przepisy
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Hearty seafood chowder
45 Min
All-Purpose Meat Rub
5 Min
Whipped brie with fruit and nut caramel crunch
30min
Oysters Mignonette
5 Min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24sa 35 dk
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40min
Lime and chilli corn
40min
Traditional cocktail sauce
5 Min
Chilli and garlic prawns
1h 10min
Lemon caper butter
10 Min
Mushroom sauce
20min