![Singapore style noodles (Thermomix® Cutter, TM6) Singapore style noodles (Thermomix® Cutter, TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d1e726e6a017ba15e09ab9c049b4a60e/Derivates/b7d866569ce7785cfad5a6cf09f7bf199f31424d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g rice vermicelli noodles
- boiling water, to soak
- 250 g white cabbage, cut into wedges (3 cm x 5 cm, to fit through feeder tube)
- 250 g carrots, peeled, trimmed and cut into 5 cm pieces
- 2 garlic cloves
- 1 eschalot
- 50 g olive oil
- 250 g water
- 50 g soy sauce
- 20 g oyster sauce (optional)
- 1 ½ tsp curry powder
- 1 tsp ground white pepper
- 250 g peeled, medium raw prawns
- 250 g fresh bean sprouts
- 1 - 2 fresh chilli, thinly sliced (approx. 2 mm)
- 20 g spring onions/shallots, thinly sliced (approx. 2 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1782 kJ / 425.9 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 63.9 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 1247.8 mg
Alternatywne przepisy
Easy lamb hotpot
2h
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9 Std.
Chicken Tikka Masala Pasta
45 Min
Braised Lamb Shanks
3h 35min
Butterflied chicken with chilli oil and pineapple salsa (Darren Robertson)
3h 15min
Chinese-style chicken
25 Min
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter)
5 Min
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter)
40 Min
Mini apple crumble cakes
1 Std. 15 Min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std.
Meatballs with chilli cheese potatoes
1 Std.
Apricot Chicken
35 Min