![Sweet and sour pork ribs Sweet and sour pork ribs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8825e279-9ef7-4183-a240-bcc1646389ae/Derivates/081fe095-c1ed-42b5-b92c-fa3f28727115.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh ginger, peeled (see Tips)
- 200 g eschalots or brown onions, cut into wedges (4 cm)
- 20 g oil
- 500 - 600 g pork spare ribs, cut into individual ribs and 4-5 cm in length (see Tips)
- 15 g light soy sauce
- 15 g dark soy sauce
- 30 g Chinese cooking wine (Shaoxing wine - see Tips)
- 50 g vinegar
- 20 g raw sugar
- 1 tsp sesame seeds, toasted, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 2 portions
- Kalorie
- 7578.2 kJ / 1804 kcal
- Białko
- 121.8 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 133.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 46.9 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 2266 mg
Alternatywne przepisy
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30 Min
Hong shao rou (braised pork belly)
1 Std. 15 Min
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM6)
4sa 20 dk
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 Min
Kung Pao chicken
1 Std. 30 Min
Chinese pork with vegetables
1 Std. 20 Min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Pork ribs with black bean sauce
2 Std.
Ginger beef and sugar snap peas with rice
1 Std. 45 Min
Wonton soup (pork)
45 Min
Chicken and almond stir-fry
30 Min
Braised pork belly
55 Min