Sweet and sour pork ribs

Sweet and sour pork ribs

3.9 36 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 portions

Składniki

  • fresh ginger peeled (see Tips)
    10 g
  • eschalots or brown onions, cut into wedges (4 cm)
    200 g
  • oil
    20 g
  • pork spare ribs cut into individual ribs and 4-5 cm in length (see Tips)
    500 - 600 g
  • light soy sauce
    15 g
  • dark soy sauce
    15 g
  • Chinese cooking wine (Shaoxing wine - see Tips)
    30 g
  • vinegar
    50 g
  • raw sugar
    20 g
  • sesame seeds toasted, for garnishing
    1 tsp

Wartości odżywcze na 2 portions

Kalorie 1804 kcal / 7578.2 kJ
Białko 121.8 g
Tłuszcz 133.7 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 46.9 g
Sód 2266 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...