Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cheddar cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 200 g cherry tomatoes, cut into halves
- 20 g lime juice
- 6 sprigs fresh coriander, leaves only
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded and cut into pieces
- 70 g extra virgin olive oil
- 170 g red onion, cut into wedges (1-2 cm)
- 180 g red capsicum, deseeded and cut into thin slices
- 180 g yellow capsicum, deseeded and cut into thin slices
- 1 tsp onion powder
- 2 ¼ tsp ground cumin
- 2 ¼ tsp ground coriander
- 2 ¼ tsp ground smoked paprika
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 350 g beef fillet steak, cut into thin strips (1 x 6 cm)
- 6 tortillas
- 1 baby cos lettuce, finely shredded
- sour cream, to serve
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 13709 kJ / 3264 kcal
- Białko
- 158.6 g
- Węglowodany
- 168.6 g
- Tłuszcz
- 210.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 88.4 g
- Błonnik
- 32.3 g
- Sód
- 3973.2 mg
Alternatywne przepisy
Lamb ragù with watercress and mint pesto (TM6,Mark Southon)
4h 35 min
Hoisin pork bowl
30min
Quick gyros with tzatziki
30min
Sticky chicken
24h 35min
LCHF chicken Kyivs
40p
Pulled pork burgers
4 Std. 20 Min
Red pesto chicken salad
35 Min
Tex-Mex tortillas with shredded pork and black beans
1 Std. 20 Min
Chicken teriyaki
20p
San choy bau (Matt Sinclair)
30min
Chunky bolognese
50 Min
Beef tacos
25 Min