![Polpette di cozze alla spezzina Polpette di cozze alla spezzina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/adc7886c-ea2e-4a4c-9943-562e7153cafe/Derivates/f19c9da1-17ae-4f75-8ad9-346e684a6fcf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di acqua
- 2 pizzichi di sale
- 1000 g di cozze fresche pulite
- 2 spicchi di aglio
- 8 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di pangrattato
- 3 uova
- 140 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2646.9 kJ / 632.2 kcal
- Białko
- 49.7 g
- Węglowodany
- 28.6 g
- Tłuszcz
- 34.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 2041.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vongole e cozze alla marinara
3h
Tagliatelle paglia e fieno con ragù di agnello
2 Std.
Bignè al salmone
1h 50min
Crocchette di tonno
10 Std.
Fritto misto di verdure e baccalà
45 dk
Peoci gratinati
1h
Ravioli al vapore ripieni di cacio e pepe
1 Std. 30 Min
Involtini di pesce spada e melanzane
1h 20min
Alici marinate sottovuoto
2sa 30 dk
Baccalà gratinato
1h
Bignè al ripieno di gamberetti
1h 20min
Crocchette di pesce alla menta
10 Std.