Focaccia fave, pancetta e pecorino

Focaccia fave, pancetta e pecorino

4.7 33 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • ½ - 1 spicchio di aglio (opcjonalnie) a piacere
  • 350 g di fave fresche sgranate
    350 g di fave surgelate, decongelate
  • 300 g di acqua
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaino di zucchero
    1 cucchiaino di malto di orzo
  • 20 g di lievito di birra fresco
    1 cucchiaio di lievito di birra disidratato
  • 450 g di farina di forza (manitoba)
Farcitura
  • 150 g di pecorino a scaglie
  • 50 g di Parmigiano Reggiano a scaglie
  • 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • cucchiaino di sale
  • 1 - 2 pizzichi di pepe macinato fresco
  • 100 g di pancetta di maiale a fettine sottili

Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 37.3 g
Kalorie 3590 kJ / 858 kcal
Tłuszcz 40.8 g
Błonnik 8.6 g
Węglowodany 91.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...