Focaccia fave, pancetta e pecorino
TM31 TM5 TM6

Focaccia fave, pancetta e pecorino

4.8 (31 ocen)

Składniki

Impasto

  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • ½ - 1 spicchio di aglio a piacere (opcjonalnie)
  • 350 g di fave fresche sgranate
    lub 350 g di fave surgelate decongelate
  • 300 g di acqua
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaino di zucchero
    lub 1 cucchiaino di malto di orzo
  • 20 g di lievito di birra fresco
    lub 1 cucchiaio di lievito di birra disidratato
  • 450 g di farina di forza (manitoba)

Farcitura

  • 150 g di pecorino a scaglie
  • 50 g di Parmigiano Reggiano a scaglie
  • 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • cucchiaino di sale
  • 1 - 2 pizzichi di pepe macinato fresco
  • 100 g di pancetta di maiale a fettine sottili

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
3590 kJ / 858 kcal
Białko
37.3 g
Węglowodany
91.1 g
Tłuszcz
40.8 g
Błonnik
8.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy