Bärlauch-Schupfnudeln

Bärlauch-Schupfnudeln

3.3 81 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

Bärlauch-Öl
  • Bärlauchblätter, frisch halbiert
    50 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    80 g
  • Zitrone, unbehandelt klein, Schale fein abgerieben und Saft ausgepresst
    1
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
Bärlauch-Schupfnudeln
  • Bärlauchblätter, frisch halbiert
    50 g
  • Wasser zum Kochen
  • Kartoffeln, mehligkochend mit Schale
    800 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    220 g
  • Eigelb
    2
  • Salz und mehr zum Kochen
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 573 kcal / 2401 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 72 g
Błonnik 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...