Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Wasser
- 500 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (2 cm)
- 180 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 200 g Zwiebeln, geviertelt
- 4 Knoblauchzehen, halbiert
- 150 g frischer Babyspinat
- 2 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 160 g Butter, weich
- Öl zum Einfetten
- 200 g Weizenmehl, griffig
- 50 g Weichweizengrieß
- 1 Ei
- 1 Msp. Muskatnuss, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2386 kJ / 570 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Spinat-Topfen-Nockerl mit Bergkräuterbutter
45min
Überbackene Erdäpfelroulade mit Eierschwammerlfülle
1h 40min
Rote Rüben Gnocchi mit Krenmousse
1 godz. 45 min
Erdäpfel-Spinat-Krapfen
1h 25min
Frische Grüne Gnocchi alla Romana
1 godz. 30 min
Kartoffelstrudel
1 godz. 30 min
Karottenspätzle mit Petersilienöl und Radieschensprossen
1 Std.
Frische Lasagne mit Spargel und Pilzen
2h
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40 min
Erdäpfel-Gnocchi
1 godz. 50 min
Gemüsestrudel mit Knoblauchsauce
50min
Spinatspätzle mit Champignonsauce
1 godz. 30 min