Strudel mit Sauerkrautfüllung

Strudel mit Sauerkrautfüllung

4.5 156 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stücke

Składniki

Teig
  • Wasser
    120 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    370 g
  • Ei
    1
  • Öl
    40 g
  • Essig
    10 g
  • Salz
    ½ TL
Füllung und Fertigstellung
  • Bergkäse in Stücken
    100 g
  • Öl
    20 g
  • Zwiebeln (ca. 120 g), geachtelt
    2
  • Äpfel (ca. 240 g), geviertelt, in dünnen Spalten
    2
  • Thymian
    6 Zweige
    6 Zweige Zitronenthymian
  • Zucker
    10 g
  • Sauerkraut (500 g)
    1 Pck.
  • Crème fraîche
    100 g
  • Senf
    ½ TL
  • körniger Senf
    1 EL
  • Kümmel
    2 Prisen
  • Koriander
    2 Prisen
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Butter in Stücken
    50 g
  • schwarze Senfkörner
    1 EL
    1 EL Schwarzkümmel-Samen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 8 g
Kalorie 1156 kJ / 276 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...