Wersje kompatybilne
Heidelbeer-Mandeltarte mit geeister Holunderblütencreme
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Geeiste Holunderblütencreme
- 60 g Vollrohrzucker
-
2 - 3
Holunderblütendolden, Blüten abgezupft
lub 2 - 2 ½ EL getrocknete Holunderblüten - 4 Eidotter
- 400 g Milch
- 200 g Mascarpone
- 50 g Holunderblütensirup
- 1 Prise Salz
Heidelbeer-Mandeltarte
- 250 g geschälte Mandeln
- 200 g Zucker
- 10 g Amaretto
- 300 g Weizenmehl, universal, etwas mehr zum Bemehlen
- 225 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Prise Salz
- 1 Ei
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 600 g Heidelbeeren, frisch
- 10 g Maisstärke
- 1 TL Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 EL Semmelbrösel
- 1 EL Mandelblättchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2494 kJ / 596 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Schokoladentarte
3h
Fruchtige Marillentarte
4 Std.
Limoncello-Tartelettes
3 Std. 15 Min
Süßer Wildkräutercheesecake
2 godz. 35 min
Tarte Tatin
1 Std. 15 Min
Marillen-Clafoutis mit Marzipan
1 Std.
Far Breton
9h 20min
Pfirsich-Tarte mit Schmand
3h
Kürbis-Cheesecake
2 Std. 30 Min
Cheesecake mit Himbeeren vom Grill
5h 20min
Käsekuchen mit Ricotta und Feige
5h 40min
Schoko-Kirsch-Kuchen mit Amarettini-Streusel
1 godz. 30 min