Heidelbeer-Mandeltarte mit geeister Holunderblütencreme

Heidelbeer-Mandeltarte mit geeister Holunderblütencreme

4.4 32 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz.
12 Stück

Składniki

Geeiste Holunderblütencreme
  • Vollrohrzucker
    60 g
  • Holunderblütendolden Blüten abgezupft
    2 - 3
    2 - 2 ½ EL getrocknete Holunderblüten
  • Eidotter
    4
  • Milch
    400 g
  • Mascarpone
    200 g
  • Holunderblütensirup
    50 g
  • Salz
    1 Prise
Heidelbeer-Mandeltarte
  • geschälte Mandeln
    250 g
  • Zucker
    200 g
  • Amaretto
    10 g
  • Weizenmehl, universal etwas mehr zum Bemehlen
    300 g
  • Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    225 g
  • Salz
    1 Prise
  • Ei
    1
  • Zitronenschale, gerieben
    1 TL
  • Heidelbeeren, frisch
    600 g
  • Maisstärke
    10 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    1 TL
  • Semmelbrösel
    1 EL
  • Mandelblättchen
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 596 kcal / 2494 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...