Bärlauchpalatschinken mit Zitronen-Ziegenkäse-Creme

Bärlauchpalatschinken mit Zitronen-Ziegenkäse-Creme

4.2 25 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • frische Bärlauchblätter nach Geschmack
    50 - 70 g
  • Buchweizen
    160 g
  • Eier (je 53-63 g)
    3
  • Milch
    300 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    3 Prisen
  • Ziegenfrischkäse (z. B. Chauvreaux)
    150 g
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    2 TL
  • Zucchini in Stücken
    200 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Butterschmalz zum Braten
    etwas
  • grüne Erbsen, frisch oder tiefgekühlt
    100 g
  • Zuckererbsenschoten
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 510 kcal / 2139 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...