
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken
- 145 g Milch kalt
- 40 g Butter in Stücken, kalt
- 1 TL Vollrohrzucker
- 500 g Weizenmehl, glatt
- 2 TL Salz
- 20 g frische Germ
- 1 Ei
- ½ TL Rosmarin, getrocknet
- 60 g Butter in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 248 kcal / 1036 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Węglowodany
- 35 g
- Błonnik
- 3 g