![Erdäpfelkas mit Rettich Erdäpfelkas mit Rettich](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B9C2819E-4290-47E8-B433-085E824D3FA9/Derivates/2A8384B0-6994-4749-9B6C-111391C21F8A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 250 g Weißer Rettich, in Stücken
- 3 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft, etwas mehr zum Dekorieren
- 2 ½ TL Salz
- 500 g Wasser
- 350 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (ca. 2-3 cm)
- 125 g Sauerrahm
- 35 g Schlagobers
- ½ TL Majoran, getrocknet
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen, etwas mehr zum Dekorieren
- 1 TL Essig
- 1 Msp. Kümmel, gemahlen
- 4 - 6 Scheiben Bauernbrot
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 797 kJ / 191 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 4.4 g
Alternatywne przepisy
Tiroler Knödel mit Linsen
50min
Radisalat
10min
Rote-Rüben-Relish
1sa 15 dk
Erdäpfel-Schwammerl-Gulasch
1sa
Krautstrudel mit Äpfeln und Walnüssen
1h 30min
Paradeissauce mit Salzerdäpfeln
1sa
Austernpilzknödel mit Rettichsalat und Teriyakisauce
1h 5 min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1 godz. 40 min
Letscho
40min
Paradeiskraut
35min
Fränkisches Apfelweißkraut
50min
Krautfleckerl
40min