Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dunkler Boden
- 250 g Weizenmehl, universal
- 150 g Feinkristallzucker
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 3 EL Kakaopulver, ungesüßt
- 1 Prise Salz
- 250 g Wasser
- 130 g Sonnenblumenöl
- 1 TL Essig
Birnenkompott
- 500 g Birnen, geschält, in Stücken (1-2 cm)
- 60 g Birnensaft
- 60 g Feinkristallzucker
- 1 EL Vanillezucker
- 2 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 EL Rum
- ½ Zimtstange
Schokoladenpudding und Fertigstellung
- 500 g Mandeldrink
- 50 g Zartbitterschokolade (70 % Kakaoanteil), in Stücken
- 2 EL Zucker
- 1 EL Vanillezucker
- 1 EL Kakaopulver, ungesüßt
- 40 g Maisstärke
- 1 Prise Salz
- 2 TL Pistazien, gehackt
- 8 frische Minzeblätter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2255 kJ / 538 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Vegane Crème Brûlée
4 godz. 45 min
Veganes Lebkuchen-Trifle mit Kirschen
20 min
Schokoladentarte (vegan)
9 godz. 45 min
Heidelbeerkuchen (glutenfrei, vegan)
1h 10min
Mandelsahne
5 min
Himbeer-Pfirsich-Torte
4 Std.
Espresso-Mandel-Veganisu
6 godz.
Vegane Mandeltorte
9 godz. 30 min
Veganes Himbeer-Pistazien-Trifle
3 godz.
Weiße Schokocreme mit Mangosauce (vegan)
2 godz. 40 min
Kirschkuchen mit Vanillecreme
4 godz. 45 min
Vegane Donauwellen
4 godz. 15 min