Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
- 400 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
50
g oleju
lub 50 g oleju arachidowego - 200 g wody
- 2 łyżeczki suchych drożdży
- 1 szczypta cukru
- 1 łyżeczka soli
-
1
łyżka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
lub 1 łyżka ziół prowansalskich, suszonych - ziarna słonecznika, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 520.7 kJ / 124.4 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 122.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paluszki serowo-szynkowe
1h 15min
Ślimaki na przerwę
2h 15min
Proziaki z masłem czosnkowym
25min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1h 20min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 Std. 40 Min
Włoskie grissini
2h
Ciasteczka z cebulą i kminkiem
50min
Wytrawne bułeczki-kwiatki
2 Std. 10 Min
Grissini - paluchy chlebowe
3h
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 Std. 30 Min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 Std. 40 Min
Zakręcone bułeczki piknikowe
50min