
Urządzenia i Akcesoria
Paluchy serowe ze słonecznikiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
20 sztuk
Składniki
-
150 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
50 g oleju
-
200 g wody
-
2 łyżeczki suchych drożdży
-
1 szczypta cukru
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
ziarna słonecznika do posypania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
124.4 kcal /
520.7 kJ
Białko
4.3 g
Tłuszcz
4.8 g
Węglowodany
15.9 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
122.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEKĄSKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Rogaliki à la pizza
1 godz. 5 min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 godz. 50 min
Pizzowe muffiny
1 godz. 50 min
Grissini - paluchy chlebowe
3 godz.
Mini focaccie
2 godz. 5 min
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Ciasteczka czosnkowe
50 min
Podpłomyk cztery sery
55 min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 godz. 30 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 godz. 40 min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 godz. 40 min