Urządzenia i Akcesoria
Paluchy serowe ze słonecznikiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
20 sztuk
Składniki
-
150 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
50 g oleju arachidowego50 g oleju
-
200 g wody
-
2 łyżeczki suchych drożdży
-
1 szczypta cukru
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżka ziół prowansalskich, suszonych1 łyżka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
ziarna słonecznika do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
122.6 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
520.7 kJ /
124.4 kcal
Tłuszcz
4.8 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
15.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEKĄSKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Paluszki z serem i ziołami
40 min
Grissini - paluchy chlebowe
3 godz.
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Sos jajeczny do chlebków naan
25 min
Obwarzanki wałeckie
3 godz.
Zakręcone bułeczki piknikowe
50 min
Ślimaki na przerwę
2 godz. 15 min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 godz. 30 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Włoskie grissini
2 godz.
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 godz. 40 min
Proziaki z masłem czosnkowym
25 min