Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
- 400 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
50
g oleju
lub 50 g oleju arachidowego - 200 g wody
- 2 łyżeczki suchych drożdży
- 1 szczypta cukru
- 1 łyżeczka soli
-
1
łyżka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
lub 1 łyżka ziół prowansalskich, suszonych - ziarna słonecznika, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 520.7 kJ / 124.4 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 122.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kule serowe
1h
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1h 30min
Mini focaccie
2u. 5min
Focaccia serowa z pomidorami
45min
Focaccia z kiełbasą
2h
Pieczone pierożki z szynką
2h 30min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1h 20min
Precle
1h
Mini foccacie z oregano
3 Std. 40 Min
Grissini - paluchy chlebowe
3 Std.
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 Std. 40 Min
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2h