Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polenta
- 400 g di farina di mais bramata
- 2600 g di acqua
- 10 g di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di aceto
Straccetti di manzo
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di carne di manzo, taglio scamone a listarelle (1x1x5 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzico di pepe nero macinato
- 70 g di acqua
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 1 dado per brodo vegetale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1853 kJ / 443 kcal
- Białko
- 27.6 g
- Węglowodany
- 55.3 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 60 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Straccetti di manzo dorati
15 min
Lonza di maiale con le mele a Cottura Lenta
3h
Bocconcini di maiale al latte
50 min.
Riso cantonese (TM6)
40 min.
Braciole di maiale con salsa all’ananas
3h
Sovracosce di pollo in salsa di peperone a Cottura Lenta con riso
4h 45min
Spezzatino di tacchino al curry a Cottura Lenta
2 Std. 50 Min
Costine di maiale piccanti a Cottura Lenta con mini tortillas
5h
Bocconcini di maiale dorati
15 min
Manzo a Cottura Lenta con funghi e verdure
5óra 20p
Brasato ai funghi
6 Std.
Brasato di manzo di Razza Piemontese al vino a Cottura Lenta con purè di patate
9 godz.