![Polenta con straccetti di manzo Polenta con straccetti di manzo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4450f130-01ae-49ae-b9f7-58a50ec8596c/Derivates/c815aeab-9c60-403b-8cb3-d0fec15e4775.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polenta
- 400 g di farina di mais bramata
- 2600 g di acqua
- 10 g di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di aceto
Straccetti di manzo
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di carne di manzo, taglio scamone a listarelle (1x1x5 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzico di pepe nero macinato
- 70 g di acqua
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 1 dado per brodo vegetale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1853 kJ / 443 kcal
- Białko
- 27.6 g
- Węglowodany
- 55.3 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 60 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo alla birra con verdure
1u.
Braciole di maiale con salsa all’ananas
3sa
Spezzatino di manzo con piselli e patate
1 Std. 30 Min
Bocconcini di tacchino in salsa di funghi
40 Min
Spezzatino di manzo a Cottura Lenta con salsa ai funghi
5h 40min
Braciole di maiale con frittelle di patate sottovuoto
3h 30min
Bocconcini di manzo dorati (ben cotti)
10min
Bocconcini di manzo dorati (media cottura)
15 Min
Straccetti di manzo con contorno di caponata
45 Min
Bocconcini di tacchino piselli e bacon
45 Min
Manzo a Cottura Lenta con funghi e verdure
5 Std. 20 Min
Ragù di carne di manzo di Razza Piemontese a Cottura Lenta
4 Std.