Crostatine ai piselli e prosciutto (senza glutine)

Crostatine ai piselli e prosciutto (senza glutine)

4.9 17 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 pezzi

Składniki

Pasta brisèe
  • 250 g di farina senza glutine
  • 100 g di burro freddo, a pezzi + q.b.
  • 100 g di acqua, fredda
  • ½ cucchiaino di sale
Ripieno
  • 1 cipollotto fresco a pezzi (30 g circa)
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di piselli freschi
  • 2 pizzico di sale
  • 2 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • 200 g di robiola
  • 1 uovo medio
  • 20 g di Parmigiano reggiano grattugiato
Terminare la preparazione
  • 60 g di prosciutto cotto a cubetti consentito da prontuario

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 288 kcal / 1204 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 21.7 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...