![Asparagi al vapore in salsa olandese con pancetta Asparagi al vapore in salsa olandese con pancetta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FD443BAA-68B6-49BD-A659-D8E5863FC705/Derivates/A8AFBE6A-160C-43ED-87D0-2A1928D4697B.jpg)
Wersje kompatybilne
Asparagi al vapore in salsa olandese con pancetta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di burro a pezzi
- 4 cucchiai di acqua
- 4 cucchiaini di aceto bianco
- 1 cucchiaino di timo fresco tritato
- 1 cucchiaino di pepe bianco macinato
- 100 g di pancetta di maiale a pezzi piccoli (1 cm)
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 3 tuorli
- 1 pizzico di sale
- 500 g di asparagi, cotti a vapore o bolliti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1565 kJ / 374 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 36.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gamberi in insalata esotica
30 Min
Asparagi in conserva
1h 30min
Insalata tiepida di asparagi e uova barzotte
1 Std.
Salmone al cartoccio con salsa al melograno, fonduta di porri e patate al vapore
55 min
Salmone con salsa bernese e asparagi
50 Min
Puntarelle alla romana
15min
Capesante su purea di sedano rapa con verza croccante
1 Std.
Asparagi alla parmigiana
50 Min
Insalatona con asparagi al Varoma
45 Min
Uova sode ripiene
1 Std. 10 Min
Branzino e patate al vapore in salsa di basilico e pomodorini
40 min
Asparagi a vapore in salsa verde
40 min