Wersje kompatybilne
Asparagi al vapore in salsa olandese con pancetta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di burro a pezzi
- 4 cucchiai di acqua
- 4 cucchiaini di aceto bianco
- 1 cucchiaino di timo fresco tritato
- 1 cucchiaino di pepe bianco macinato
- 100 g di pancetta di maiale a pezzi piccoli (1 cm)
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 3 tuorli
- 1 pizzico di sale
- 500 g di asparagi, cotti a vapore o bolliti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1565 kJ / 374 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 36.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45min
Cavolfiori con bagna cauda e scorzone
30 分钟
Insalata di fagiolini
40min
Branzino e patate al vapore in salsa di basilico e pomodorini
40min
Asparagi a vapore in salsa verde
40min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1h 5 min
Asparagi, riso al Parmigiano e zabaione al limone
1h
Insalata tiepida di asparagi e uova barzotte
1h
Asparagi alla parmigiana
50 分钟
Pollo con cavolfiori tricolore con olio aromatizzato ai pepi
4 godz.
Insalatona con asparagi al Varoma
45min
Radicchio in saor
3h 45min