Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di salmone affumicato a pezzi
- 250 g di ricotta fresca, sgocciolata dal siero
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- 1 pacchetto di pane di segale in quadratini o cerchi (vedere consiglio)
- 5 - 6 fili di erba cipollina fresca a pezzettini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1971 kJ / 471 kcal
- Białko
- 26.5 g
- Węglowodany
- 47.7 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
- Błonnik
- 4.6 g
Alternatywne przepisy
Tartine tonno e ceci
30 Min
Crostini con mousse prosciutto e funghi
2h 20min
Flan al salmone affumicato
45 Min
Palline al prosciutto
1 Std. 30 Min
Crema spalmabile al salmone
10min
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10min
Mini cheesecake al taleggio con pere caramellate
9 Std.
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1h 10min
Crema spalmabile al tonno
15min
Bicchierini capresi
30 Min
Crostini di pane bianco con mousse al prosciutto crudo
5h 10min
Bignè con tre mousse
2h