![Risotto allo champagne con lardo di Colonnata Risotto allo champagne con lardo di Colonnata](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CA2BA7B5-43CC-4950-9CF9-B8DB2B024906/Derivates/F1286865-E328-458F-A0E9-1B511B1A3423.jpg)
Wersje kompatybilne
Risotto allo champagne con lardo di Colonnata
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 porro a pezzi
- 1 scalogno in quarti
- 100 g di burro a pezzi
- 500 g di riso Carnaroli (cottura 18 min.)
- 300 g di Champagne
-
1000
g di brodo di pollo caldo
lub 1000 g di acqua calda - 1 cucchiaino di sale
- 60 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 12 fette di lardo di Colonnata (sottili)
- 1 mazzetto di erba cipollina fresca, lavata ed asciugata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2531 kJ / 605 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 67.9 g
- Tłuszcz
- 33.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alle fragole e peperoncino
40min
Crema di fragole con crostacei al profumo di menta ed erba cipollina
1j
Bicchierini di Taleggio allo zafferano e verdure
20min
Risotto champagne e melagrana
50min
Spezzatino al Barolo
5h 40min
Risotto allo Champagne
25 menit
Filetto di maiale in salsa alle ciliegie
1 Std. 30 Min
Risotto lardo e crescenza al miele
35min
Risotto al Barolo
30min
Risotto pere e Gorgonzola
40min
Risotto con Brie, speck e noci
35min
Risotto alla birra
35min