Risotto allo champagne con lardo di Colonnata
TM31 TM5 TM6

Risotto allo champagne con lardo di Colonnata

4.2 (22 oceny)

Składniki

  • 1 porro a pezzi
  • 1 scalogno in quarti
  • 100 g di burro a pezzi
  • 500 g di riso Carnaroli (cottura 18 min.)
  • 300 g di Champagne
  • 1000 g di brodo di pollo caldo
    lub 1000 g di acqua calda
  • 1 cucchiaino di sale
  • 60 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 12 fette di lardo di Colonnata (sottili)
  • 1 mazzetto di erba cipollina fresca, lavata ed asciugata

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2531 kJ / 605 kcal
Białko
11.2 g
Węglowodany
67.9 g
Tłuszcz
33.9 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
0 g
Sód
0 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy