
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 75 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu
- ½ łyżeczki soli
- 50 g wody
Nadzienie
- 100 g sera żółtego pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
- 150 g wędliny pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 4 jajka
- 150 g mleka
- 1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 8 porcji
- Kalorie
- 2322 kcal / 9715 kJ
- Białko
- 113.8 g
- Tłuszcz
- 154.2 g
- Węglowodany
- 127.9 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1 godz. 50 min
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2 godz. 50 min
Wytrawne ciasto z cukinią i chorizo
1 godz. 10 min
Zapiekanka serowa z ciastem filo
55 min
Szołder (murzin) wielkanocny
2 godz. 45 min
Focaccia z kiełbasą
2 godz.
Pizzowe muffiny
1 godz. 50 min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Kluski z czerstwych bułek
35 min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 min
Quiche z resztkami serów
1 godz. 50 min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min