Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 75 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 150 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu
- ½ łyżeczki soli
- 50 g wody
Nadzienie
- 100 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
- 150 g wędliny, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 4 jajka
- 150 g mleka
- 1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 8 porcji
- Kalorie
- 9715 kJ / 2322 kcal
- Białko
- 113.8 g
- Węglowodany
- 127.9 g
- Tłuszcz
- 154.2 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia z kiełbasą
2h
Placek nadziewany mozzarellą
1h 5min
Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym
1h 45min
Babka mięsna
1h 30min
Chlebek hot dog do odrywania
1h 30min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55min
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2 godz. 50 min
Quiche z resztkami serów
1h 50 min.
Mini tarty z porem
1h
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50min
Zielone naleśniki z szynką i serem
55min
Tarta z brokułem i łososiem
1h 35min