Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g korzenia imbiru, świeżego
- 200 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 850 g śliwek, ciemnych, przekrojonych na pół
- 150 g rodzynek
- 100 g czerwonego wina, wytrawnego lub półwytrawnego
- 100 g miodu
- 50 g cukru trzcinowego
- 40 g octu balsamicznego
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
- ¼ łyżeczki goździków, mielonych
- ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1530 kJ / 365 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 87.4 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1h 15min
Orientalny chutney z moreli
1h 30min
Chutney truskawkowy
50min
Szybka konfitura z cytrusów
1h 30min
Relish ogórkowy
1h 30min
Żółty ketchup
45min
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1h 30min
Sos paprykowy à la Ajvar
55min
Lutenica
1u. 50min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25min