
Urządzenia i Akcesoria
Chutney śliwkowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 słoiki
Składniki
-
korzenia imbiru, świeżego10 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół200 g
-
śliwek ciemnych, przekrojonych na pół850 g
-
rodzynek150 g
-
czerwonego wina wytrawnego lub półwytrawnego100 g
-
miodu100 g
-
cukru trzcinowego50 g
-
octu balsamicznego40 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
kardamonu, mielonego½ łyżeczki
-
goździków, mielonych¼ łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
365 kcal /
1530 kJ
Białko
2.9 g
Tłuszcz
0.8 g
Węglowodany
87.4 g
Błonnik
6.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Orientalny chutney z moreli
1 godz. 30 min
Chutney z mango
40 min
Dżem morelowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz. 10 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Chutney truskawkowy
50 min
Dżem z suszonych fig i moreli
40 min
Musztarda z gruszek
1 godz. 20 min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2 godz. 30 min
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1 godz. 30 min
Relish z zielonych pomidorów
55 min
Musztarda gruszkowa
30 min
Chutney z jabłek
1 godz. 20 min