Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g korzenia imbiru, świeżego
- 200 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 850 g śliwek, ciemnych, przekrojonych na pół
- 150 g rodzynek
- 100 g czerwonego wina, wytrawnego lub półwytrawnego
- 100 g miodu
- 50 g cukru trzcinowego
- 40 g octu balsamicznego
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
- ¼ łyżeczki goździków, mielonych
- ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1530 kJ / 365 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 87.4 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos paprykowy à la Ajvar
55 min
Chutney z mango
40 min
Lutenica
1h 50min
Orientalny chutney z moreli
1h 30min
Chutney truskawkowy
50 Min
Relish ogórkowy
1h 30min
Chutney z jabłek
1 Std. 20 Min
Chutney BBQ z whisky
1 Std. 35 Min
Relish z zielonych pomidorów
55 min
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1h 5min
Konfitura z czerwonej cebuli
40 min
Chutney z czerwonej cebuli
24 godz.