
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g korzenia imbiru, świeżego
- 200 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
- 850 g śliwek ciemnych, przekrojonych na pół
- 150 g rodzynek
- 100 g czerwonego wina wytrawnego lub półwytrawnego
- 100 g miodu
- 50 g cukru trzcinowego
- 40 g octu balsamicznego
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
- ¼ łyżeczki goździków, mielonych
- ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 365 kcal / 1530 kJ
- Białko
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Węglowodany
- 87.4 g
- Błonnik
- 6.7 g