Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de arroz de grano redondo
- 200 g de pimiento rojo en trozos de 2-3 cm
- 200 g de judías verdes planas frescas en trozos de 3 cm
- 80 g de aceite de oliva
- 2 - 3 dientes de ajo
- 400 g de conejo en trozos de 3-4 cm
- 300 g de sepia en trozos de 3 cm
- ½ cucharadita de pimentón
- 50 g de tomate frito estilo casero
-
100
g de garrofón fresco
lub 100 g de garrofón congelado -
800
g de caldo de pollo
lub 800 g de agua - 1 - 2 pellizcos de hebras de azafrán
- ¼ de cucharadita de colorante alimentario (opcjonalnie)
- 1 pellizco de romero seco
- 12 mejillones frescos limpios (aprox. 400 g)
- 1 ½ cucharaditas de sal
-
150
g de gambas arroceras crudas
lub 6 cigalas enteras crudas pequeñas - 1 limón cortado en 6 gajos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2458 kJ / 588 kcal
- Białko
- 38.3 g
- Węglowodany
- 61.9 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 808.2 mg
Alternatywne przepisy
Arroz a la cubana (Hestan Cue™)
1j
Paella mixta (Hestan Cue™)
40 min
Macarrones boloñesa
40 min
Arroz a la cubana
40 min
Paella mixta (HESTAN CUE)
40 min
Paella
1h 10 min
Fideuá de marisco del senyoret
1h 10 min
Paella de pollo y marisco XXL
1j
Paella del senyoret
1j 30 menit
Arroz con sepia y cigalas
1j
Arroz de marisco del senyoret (Cocción de arroz)
1j 25 menit
Paella de marisco
50 menit