Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla cortada en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharada de pimentón dulce
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos
- 700 g de agua (y algo más si fuera necesario)
- 250 g de espinacas congeladas (descongeladas y escurridas)
- 1 hoja de laurel seca
- 250 g de bacalao en salazón remojado y desalado (desmigado)
- sal (ajuste a su gusto)
- 2 huevos duros
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1259 kJ / 301 kcal
- Białko
- 16.05 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 20.65 g
Alternatywne przepisy
Gazpacho
10min
Lentejas guisadas con verduras
2 Std. 50 Min
Lentejas estofadas
3 godz. 45 min
Pollo al chilindrón
45 min
Albóndigas en salsa española
55min
Guiso de garbanzos con verduras y chorizo
45 min
Coca de verduras
40 min
Almejas a la marinera
30 min
Guisantes con jamón
30 min
Menestra de verduras
40 min
Bizcocho de naranja
1h
Fideuá de verduras
40 min