Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 - 1300 g de pulpo congelado crudo (descongelado)
- 1000 g de agua
- ½ cebolla en dos trozos
- 1 hoja de laurel seca (opcjonalnie)
- 500 g de patatas en rodajas de aprox. 1 cm
- 1 - 2 pellizcos de sal gorda
- 2 - 3 chorritos de aceite de oliva virgen extra
-
½
cucharadita de pimentón dulce
lub ½ cucharadita de pimentón picante
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1433 kJ / 342 kcal
- Białko
- 51.3 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Revuelto de gulas con jamón
30 min
Chipirones encebollados (Maganos)
40 min
Pulpo con cebolla dorada y arroz (Cocción lenta)
3 Std. 45 Min
Mariscada
3h 30 min
Rape con salsa de carabineros
50 min
Navajas al ajillo
4h 40min
Navajas con mojo verde
40 min
Nécoras y cigalas al vapor
35 min
Huevos rotos con patatas y pulpo
30 min
Mejillones al vapor con salsa picante
45min
Mejillones al vino
30 min
Berberechos en salsa verde
1h