Pulpo a feira con cachelos
TM6 TM5

Pulpo a feira con cachelos

4.7 (108 ocen)

Składniki

  • 1200 - 1300 g de pulpo congelado crudo (descongelado)
  • 1000 g de agua
  • ½ cebolla en dos trozos
  • 1 hoja de laurel seca (opcjonalnie)
  • 500 g de patatas en rodajas de aprox. 1 cm
  • 1 - 2 pellizcos de sal gorda
  • 2 - 3 chorritos de aceite de oliva virgen extra
  • ½ cucharadita de pimentón dulce
    lub ½ cucharadita de pimentón picante

Wartości odżywcze
na 1 ración
Kalorie
1433 kJ / 342 kcal
Białko
51.3 g
Węglowodany
20.8 g
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
2.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy