Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 - 1300 g de pulpo congelado crudo (descongelado)
- 1000 g de agua
- ½ cebolla en dos trozos
- 1 hoja de laurel seca (opcjonalnie)
- 500 g de patatas en rodajas de aprox. 1 cm
- 1 - 2 pellizcos de sal gorda
- 2 - 3 chorritos de aceite de oliva virgen extra
-
½
cucharadita de pimentón dulce
lub ½ cucharadita de pimentón picante
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1433 kJ / 342 kcal
- Białko
- 51.3 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Guisantes con jamón y huevos poché
25 min.
Huevos revueltos con beicon y champiñones salteados
25 min.
Menú: Bacalao con verduras. Clafoutis con frambuesas.
45 min
Mejillones en salsa de tomate con pasta
35 Min
Pixín amariscado
3 godz. 30 min
Paletillas de cordero asadas con milhojas de patata
1u. 45min
Lacón con cachelos
30 Min
Pulpo à Lagareiro - Portugal
1 godz. 30 min
Huevos rotos con patatas y pulpo
30 Min
Nécoras y cigalas al vapor
35 Min
Arroz con bogavante (Cocción de arroz)
1 godz. 30 min
Chipirones afogaos
30 Min