Pie salata di zucca

Pie salata di zucca

4.2 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • ¼ di cucchiaino di sale
  • 170 g di burro freddo a pezzi
  • 200 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 55 g di acqua fredda
  • 180 g di cipolle a metà
  • 200 g di bacon affumicato a fette a pezzi
  • 200 g di chorizo Criollo senza pelle a pezzi
    200 g di salsiccia, senza pelle a pezzi
  • 850 g di polpa di zucca a pezzi (2-3 cm)
  • 60 g di sciroppo di acero
  • ½ cucchiaino di cannella in polvere
  • 1 cucchiaino di zenzero secco macinato
  • ½ cucchiaino di noce moscata in polvere
  • 1 pizzico di peperoncino di cayenna secco
  • 1 uovo sbattuto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1293 kcal / 5410 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 101 g
Węglowodany 77 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...