![Soufflè ai cardi al vapore Soufflè ai cardi al vapore](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/efae9eaa-5ea6-48ba-a51f-1e9a57b3e8b6/Derivates/7439ad4c-cd98-4522-a320-46cb45462e1d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3cm)
- 1000 g di acqua
- 350 g di cardi, puliti dai filamenti, a pezzi (5 cm)
- burro q.b.
- 125 g di panna (30-40% di grassi)
- 2 uova (da 60 g)
- 10 g di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 648 kJ / 155 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan al topinambur
40 Min
Torta salata di cardi e funghi secchi
1 godz. 55 min
Cocotte persi pien
1u.
Quartirolo con salsa ai cachi e aceto balsamico
20 Min
Polenta concia alla valdostana
1 Std. 40 Min
Vellutata di cardi con patate al timo
50 Min
Castagne sciroppate
721h 10min
Sformatini di finocchi
1 Std. 30 Min
Sformato di cardi
1u.
Coppette di crema pasticcera alle castagne
30 Min
Castagnaccio
1u.
Salsa verde "Bagnet"
15 Min