Vellutata di zucca e scampi

Vellutata di zucca e scampi

4.7 110 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 1 zucca (800 g circa)
  • 1 scalogno a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di patate pelate e a pezzi
  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
  • 2 pizzichi di sale
  • 4 scampi
  • 8 gamberi crudi di media grandezza
  • 8 fette di pancetta
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 256 kcal / 1071 kJ
Białko 15.8 g
Tłuszcz 13.8 g
Węglowodany 17.1 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 0 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...