Wersje kompatybilne
Torta di carote e nocciole alla farina di farro
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g di carote, pelate e a pezzi (2 cm circa)
- 100 g di nocciole sgusciate e tostate
- 3 uova
- 70 g di latte
- 80 g di olio di semi di girasole
- 180 g di zucchero
- 200 g di farina di farro
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaini rasi di cannella in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1091.7 kJ / 260.9 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Torta di segale con mele e nocciole
1h
Plumcake pesche e farro con latte di soia
1h 10 min
Torta integrale di mele
45min
Torta di grano saraceno alle fragole
1h
Torta di farro alle mandorle e prugne
1ωρ. 5 λεπτ.
Dolce di carote e mandorle
1h
Torta alle mandorle e carote
1ωρ. 5 λεπτ.
Torta ricotta e cioccolato
55 Min
Torta carote e cocco
2h 30min
Torta di grano saraceno, mandorle e mirtilli
1 Std. 30 Min
Torta di mele, cannella e mandorle
1 Std. 30 Min
Plumcake ricotta, caffè e cioccolato
1 Std. 30 Min