![Gnocchi di patate e piselli Gnocchi di patate e piselli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f1f26c9f-98bc-425d-a8a6-b80635974317/Derivates/f9231873-bdba-4e39-9e64-d4503a548ff9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 300 g di patate, pelate e a tocchetti (2-3 cm)
- 150 g di piselli surgelati
- ½ cucchiaino di sale
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 80 g di burro fuso
- Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2021 kJ / 347.8 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 83.6 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 513 mg
Alternatywne przepisy
Spatzle di piselli con robiola e tonno
1 Std.
Gnocchetti verdi al profumo di menta
55min
Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)
2h
Pappardelle spinaci e cipollotti
40 Min
Mezzelune agli spinaci con tacchino e mozzarella
2h
Gnocchi di zucca al Taleggio
1 Std. 10 Min
Gnocchi di spinaci
55min
Spatzle di zucca con salsiccia
1 Std.
Spatzle con salmone e zafferano
40 Min
Sugo di spinaci veloce
30 Min
Spatzle agli spinaci
1 Std.
Spatzle verdi alla carbonara
1 Std.