Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 300 g di patate, pelate e a tocchetti (2-3 cm)
- 150 g di piselli surgelati
- ½ cucchiaino di sale
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 80 g di burro fuso
- Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2021 kJ / 347.8 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 83.6 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 513 mg
Alternatywne przepisy
Spatzle alla barbabietola
30 分钟
Pasta di lenticchie con crema di stracchino e spinaci
30 分钟
Cappellacci al gorgonzola e verza
1 godz. 20 min
Chicche di pane al pomodoro (senza lattosio)
1小时 10 分钟
Arancini agli asparagi (senza glutine)
1小时 10 分钟
Risotto alla rapa rossa e caprino
30 分钟
Gnocchi bicolore
2小时
Pasta risottata con crema di spinaci e patate
50 分钟
Farfalle filanti con radicchio, fontina e salsiccia
35min
Spatzle integrali con pere e Gorgonzola
30 分钟
Spatzle di piselli con robiola e tonno
1h
Polpette di carote
1h