![Salsa di cipolle al balsamico Salsa di cipolle al balsamico](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CDADE9F8-E286-4F3A-806B-E30437721F50/Derivates/1B339D1B-3351-4D9F-974D-09CA3E2E5812.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g di cipolle rosse di Tropea in quarti
- 100 g di acqua
-
1
dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
lub 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa - 50 g di passata di pomodoro
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di aceto balsamico
- 20 g di zucchero di canna
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 251 kJ / 60 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa appetitosa
10min
Salsa alla birra e mele
35 min
Marinatura agli agrumi e pepe rosa
20 Min
Salsa rubra
30 Min
Senape
5h 15min
Patè al formaggio di capra
10min
Crema di melanzane e peperoncini
35 min
Salsa di cipolle e mele
30 Min
Salsa ai capperi
10min
Agliata verde
15 Min
Salsa selinuntina
15 Min
Crema spalmabile alla mortadella
15 Min