![Risotto timo e toma Risotto timo e toma](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8f6292f0-ece4-42bd-99ca-7bde2581af89/Derivates/9180a9de-e232-4dd1-8f73-8ebd861f5c1b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 rametti di timo fresco + q.b.
- 1 spicchio di aglio, a metà
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 60 g di vino bianco
- 900 g di acqua
- 1 dado per brodo vegetale
- 1 cucchiaino di sale
- 100 - 150 g di formaggio Toma piemontese, a dadini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1952.3 kJ / 466.6 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 61.1 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semolino dolce
1 Std.
Risotto all'Arneis con salsiccia di Bra
45 Min
Risotto Castelmagno e nocciole
30min
Bagna cauda
35 Min
Risotto al Barolo
30min
Fonduta
8h 20min
Risotto alla valdostana
35 Min
Risotto al Parmigiano Reggiano
35 Min
Risotto ai quattro formaggi
40 Min
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35 Min
Risotto pere e Gorgonzola
40 Min
Bonèt
2 godz.