Urządzenia i Akcesoria
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
-
800 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki, np. San Marzano, Lima, malinowych
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
40 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
300 g giczy wołowej300 g wołowiny gulaszowej
-
300 g kiełbasy wieprzowej, surowej pokrojonej na 2-3 cm kawałki, np. włoskiej salsicci
-
100 g czerwonego wina, wytrawnego
-
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
5 g bazylii, świeżej tylko liście
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
11 g
Kalorie
774 kJ /
185 kcal
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WŁOSKIE SOSY
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
1 godz. 40 min
Sos boloński z cielęciną (dla dzieci)
1 godz.
Sos arrabbiata
40 min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min
Makaron à la bolognese
30 min
Sos neapolitański
1 godz.
Klasyczny wolno gotowany sos boloński
5 godz.
Makaron po bolońsku
40 min
Sos boloński
55 min
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym (TM5, TM6)
1 godz. 15 min
Sos pomidorowy
40 min
Chili con carne
1 godz.