Sos pomidorowy z mięsem (ragù)

Sos pomidorowy z mięsem (ragù)

4.4 193 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 porcji

Składniki

  • 800 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki, np. San Marzano, Lima, malinowych
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 40 g oliwy z oliwek, extra virgin
  • 300 g wołowiny gulaszowej
    300 g giczy wołowej
  • 300 g kiełbasy wieprzowej, surowej pokrojonej na 2-3 cm kawałki, np. włoskiej salsicci
  • 100 g czerwonego wina, wytrawnego
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 5 g bazylii, świeżej tylko liście

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 185 kcal / 774 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...