Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 poivrons rouges, coupés en deux et épépinés (1200 g environ)
- 1 aubergine, coupée en deux
- 4 gousses d'ail
- 60 g d'huile d'olive
- 1 ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 262.1 kJ / 62.8 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartinade fondante et craquante aux courgettes
12 godz. 45 min
Rillettes de thon à la tomate
10min
Guacamole de petits pois
20 min
Tapenade de tomates
5min
Houmous de betterave
15 Min
Tapenade
10min
Houmous de betterave
15 Min
Tartinade tchèque
10min
Compotée de poivrons
35 min
Tartinade d'artichaut à la tomate
2h 15min
Tartinade de tomates séchées
10min
Caviar d'aubergine "express"
20 min