Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 poivrons rouges, coupés en deux et épépinés (1200 g environ)
- 1 aubergine, coupée en deux
- 4 gousses d'ail
- 60 g d'huile d'olive
- 1 ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 262.1 kJ / 62.8 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cookies au chèvre et au thym
40 dk
Guacamole de petits pois
20 dk
Tartinade d'artichaut à la tomate
2h 15min
Guacamole
5 menit
Tapenade
10 Min
Tzatziki
3sa 5 dk
Tartinade de courgette
4sa
Tartinade de tomates séchées
10 Min
Tartinade fondante et craquante aux courgettes
12hod. 45min
Concombre tzatziki
5 menit
Caviar d'aubergine "express"
20 dk
Caviar d'aubergine aux poivrons
1h 35min