
Urządzenia i Akcesoria
Hałuski z potrawką z jagnięciny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
-
oleju rzepakowego45 g
-
jagnięciny np. łopatki lub udźca, bez kości, pokrojonej w plastry (0,5 x 1 x 5 cm)400 g
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki½ - 1
-
ząbki czosnku2
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki80 g
-
czerwonego wina np. Madera100 g
-
wody plus dodatkowa ilość do gotowania200 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
cynamonu, mielonego1 szczypta
-
kardamonu, mielonego1 szczypta
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
oscypka pokrojonego na 3 cm kawałki60 g
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)600 g
-
mąki pszennej140 g
-
mąki pszennej (opcjonalnie)1 - 2 łyżki
-
kwaśna śmietana, 18% tłuszczu do dekoracji
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
680.3 kcal /
2848.1 kJ
Białko
29.8 g
Tłuszcz
36 g
Węglowodany
59.8 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Sód
808.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA PODHALA
10 Przepisów
Polska
Polska