Ogórki kiszone - na zupę ogórkową
TM6 TM5

Ogórki kiszone - na zupę ogórkową

4.9 (99 ocen)

Składniki

  • 5 ząbków czosnku
  • 1 pęczek koperku, świeżego
  • 1200 g ogórków gruntowych, pokrojonych na kawałki
  • 3 łyżeczki soli kamiennej
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • 150 g wody, przegotowanej, ostudzonej
  • 25 g korzenia chrzanu, świeżego, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • koper ogrodowy, świeży, do kiszenia (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 słoik
Kalorie
206 kJ / 49 kcal
Białko
2.5 g
Węglowodany
11.2 g
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy