Ogórki kiszone - na zupę ogórkową

Ogórki kiszone - na zupę ogórkową

4.9 106 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
6 słoików

Składniki

  • 5 ząbków czosnku
  • 1 pęczek koperku, świeżego
  • 1200 g ogórków gruntowych pokrojonych na kawałki
  • 3 łyżeczki soli kamiennej
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • 150 g wody przegotowanej, ostudzonej
  • 25 g korzenia chrzanu, świeżego pokrojonego na 2 cm kawałki
  • koper ogrodowy, świeży, do kiszenia (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 49 kcal / 206 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 0.3 g
Węglowodany 11.2 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...