
Urządzenia i Akcesoria
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 8 godz. 50 min
16 porcji
Składniki
-
800 g wody
-
4 liście laurowe, suszone
-
8 ziaren ziela angielskiego
-
1000 g mięsa wieprzowego tłustego, np. karkówki, łopatki, podgardla, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
70 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
400 g wątróbek drobiowych oczyszczonych
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
150 - 170 g boczku parzonego, w plastrach
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
3 jajka
-
50 g bułki tartej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
272.1 kcal /
1138.3 kJ
Białko
17.9 g
Tłuszcz
19.5 g
Węglowodany
5.5 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
457.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska