Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek

Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek

4.9 434 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 8 godz. 50 min
16 porcji

Składniki

  • 800 g wody
  • 4 liście laurowe, suszone
  • 8 ziaren ziela angielskiego
  • 1000 g mięsa wieprzowego tłustego, np. karkówki, łopatki, podgardla, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 70 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 400 g wątróbek drobiowych oczyszczonych
  • 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 - 170 g boczku parzonego, w plastrach
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 3 jajka
  • 50 g bułki tartej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 272.1 kcal / 1138.3 kJ
Białko 17.9 g
Tłuszcz 19.5 g
Węglowodany 5.5 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 457.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...