
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g wody
- 4 liście laurowe, suszone
- 8 ziaren ziela angielskiego
- 1000 g mięsa wieprzowego tłustego, np. karkówki, łopatki, podgardla, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 70 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
- 50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
- 400 g wątróbek drobiowych oczyszczonych
- 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 150 - 170 g boczku parzonego, w plastrach
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 3 jajka
- 50 g bułki tartej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 272.1 kcal / 1138.3 kJ
- Białko
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 457.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasztet na Wielkanoc
2h 10min
Kibiny litewskie
2h 35min
Pasztet z piersi indyka
2h
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3h 40min
Baleron z karkówki
50h 30min
Pasztet
3h
Pasztet babci Uli
8h 50min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16h 15min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2h 30min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4h 15min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1h 45min
Kiełbasa słoikowa
26h 30min