Urządzenia i Akcesoria
Zupa bryndzowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
20 g oleju rzepakowego20 g smalcu
-
100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
100 g białego wina, wytrawnego
-
800 g wody
-
2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
400 g ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę
-
400 g bryndzy pokrojonej na kawałki
-
200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
sól, do smakusól selerowa do smaku
-
majeranek, świeży (opcjonalnie) tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
326.8 mg
Białko
17.7 g
Kalorie
1697.8 kJ /
405.5 kcal
Tłuszcz
29.3 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Węglowodany
16.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA PODHALA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40min
Sałaciorka
50min
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45min
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50min
Zupa krem z czarnej fasoli
20min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1h
Holenderska zupa musztardowa
30min
Zupa brukselkowo-serowa
35min
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40min
Zupa czosnkowa
55min
Zupa cebulowa
1h