
Urządzenia i Akcesoria
Zupa bryndzowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku3
-
smalcu20 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę100 g
-
białego wina, wytrawnego100 g
-
wody800 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę400 g
-
bryndzy pokrojonej na kawałki400 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu200 g
-
majeranku, suszonego½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
sól selerowa do smaku
-
majeranek, świeży (opcjonalnie) tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
405.5 kcal /
1697.8 kJ
Białko
17.7 g
Tłuszcz
29.3 g
Węglowodany
16.8 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Sód
326.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA PODHALA
10 Przepisów
Polska
Polska