Zupa bryndzowa

Zupa bryndzowa

4.6 116 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    3
  • smalcu
    20 g
    20 g oleju rzepakowego
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
    100 g
  • białego wina, wytrawnego
    100 g
  • wody
    800 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone
  • ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę
    400 g
  • bryndzy pokrojonej na kawałki
    400 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    200 g
  • majeranku, suszonego
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • sól selerowa do smaku
    sól, do smaku
  • majeranek, świeży (opcjonalnie) tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 405.5 kcal / 1697.8 kJ
Białko 17.7 g
Tłuszcz 29.3 g
Węglowodany 16.8 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 13.7 g
Sód 326.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...