Urządzenia i Akcesoria
Dip serowy z jalapeño i karczochami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porcji
Składniki
-
6 papryczek chili jalapeño, świeżych (patrz wskazówka)
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g sera żółtego30 g sera cheddar
-
15 g panierki panko15 g bułki tartej
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
90 g kostek boczku
-
20 g oleju
-
450 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
220 g serc karczochów, w oleju odsączonych
-
100 g majonezu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
346.5 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
1177 kJ /
281 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KARNAWAŁ II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Hiszpański omlet ziemniaczany
40 dk
Cevapcici z sosem tzatziki
30 dk
Sangria Tequila
3sa 15 dk
Chili con carne
40 dk
Paluchy z boczkiem i cebulą
1sa 20 dk
Mini tarty z porem
1sa
Samosy
1sa 40 dk
Nachos z chili i serem
45 dk
Roladki mięsne w cieście filo z sosem chili
1sa 25 dk
Chutney z czerwonej cebuli
24sa
Empanadas z wołowiną
3sa 40 dk
Jiaozi z wołowiną i porem
1sa 30 dk