
Urządzenia i Akcesoria
Dip serowy z jalapeño i karczochami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porcji
Składniki
-
6 papryczek chili jalapeño, świeżych (patrz wskazówka)
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g sera cheddar
-
15 g bułki tartej
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
90 g kostek boczku
-
20 g oleju
-
450 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
220 g serc karczochów, w oleju odsączonych
-
100 g majonezu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
281 kcal /
1177 kJ
Białko
6.5 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
6 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Sód
346.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KARNAWAŁ II
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
55 min
Migas z papryczkami Padrón
30 min
Wytrawne palmiery na dwa sposoby
1 godz. 40 min
Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem
45 min
Sos Hoisin
5 min
Marchewkowo-serowy dip
15 min
Buraczane bułeczki bao z boczniakami
1 godz. 40 min
Espresso martini
5 min
Tortille z krewetkami w kremowym sosie z chili
25 min
Purée z zielonego groszku (dla dzieci)
55 min
Szarpany jackfruit BBQ
25 min
Margarita z żurawiną
5 min