Dip serowy z jalapeño i karczochami

Dip serowy z jalapeño i karczochami

4.7 25 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porcji

Składniki

  • 6 papryczek chili jalapeño, świeżych (patrz wskazówka)
  • 60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g sera cheddar
    30 g sera żółtego
  • 15 g bułki tartej
    15 g panierki panko
  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 90 g kostek boczku
  • 20 g oleju
  • 450 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • 220 g serc karczochów, w oleju odsączonych
  • 100 g majonezu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 281 kcal / 1177 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 10.6 g
Sód 346.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...